Kinderen

Het is best leuk om je problemen op te lossen!

Soms ben je blij en soms ben je minder blij. Soms gaat het goed en soms gaat het minder goed. Als het vaker niet goed, dan wel goed gaat, of als je je zorgen maakt, dan kan het heel prettig zijn om samen met iemand anders hiernaar te kijken. Praten met iemand die niet bij je familie hoort, of niet bij je klas, of je vrienden niet kent, kan ervoor zorgen dat je je sterker gaat voelen. Want ook kinderen hebben hun kleine en grote problemen. En ... kinderen zijn erg goed in het vinden van oplossingen daarvoor. Jij dus ook! Soms kan het handig zijn om daar een coach bij te gebruiken. En als je niet alleen wilt komen, dan neem je gewoon iemand mee.

Wat gaan we doen?

We gaan eerst kijken naar wat je graag zou willen veranderen. We praten erover hoe de wereld eruit ziet als het probleem er niet meer is. Hoe zou jij dan doen en hoe doen anderen dan tegen jou? En als je zin hebt, gaan we tekenen. Geen mooie tekeningen, maar sprekende tekeningen! Of we doen iets anders, iets wat jij leuk vindt en wat jij al goed kan! Je zult er snel achterkomen dat het erg leuk is om je problemen op te lossen.

Kids Skills

Als je op de basisschool zit, kunt je ook met het Kids Skills programma werken. We bekijken welke vaardigheid je kunt leren om je probleem op te lossen. Aan andere kinderen of je ouders, de juf of je oma vraag je om je supporter te worden. Als het gelukt is om je vaardigheid te leren vier je samen met je supporters een feestje. En jij kunt je vaardigheid natuurlijk ook weer aan iemand anders leren. Of je leert gewoon weer een nieuwe vaardigheid.

Ben je tussen de 12 en 17 jaar oud?

Ben je 12 jaar of ouder, dan ben je natuurlijk geen kind meer. Je zit een beetje tussen kind en volwassene in. En dat is soms handig, maar het kan ook lastig zijn. Er verandert veel in je leven, ook in jezelf en zelfs in je eigen lichaam. De ene keer wordt van je verwacht dat je alles zelfstandig doet en het volgende moment word je als kind behandeld. Er kunnen een heleboel vragen bij je opkomen: wie je eigenlijk bent en wat je doet op deze wereld. Mocht je over deze of over andere vragen willen praten, of samen met mij een coachingstraject willen doen, dan ben je van harte welkom.

⇐ Naar overzicht
Neem contact op ⇒